Ga naar de inhoud

Over ons

Hoi, wij zijn Plancktoon

Wij maken Nederlandstalige popmuziek. Als singer-songwriters- en producersduo maakten we al jarenlang samen muziek, maar altijd incidenteel. In januari 2022 besloten wij regelmatiger samen te werken. Ons geluid doet aan van alles denken, maar heeft onmiskenbaar iets eigens. Met soms een tikkie indie/’80s/electro. Sinds het najaar van 2023 treden wij live op, samen met drummer Lennert Goemans (bekend van o.a. Smelly Kitchen) en gitarist Roger Verbeek (bekend van o.a. Yellofox). Op 1 juli 2022 verscheen onze debuut-EP ‘Roze op blauw’. Onze laatste release is de single ‘Zo dom zijn’.

Ha, ik ben Freerk

Op mijn tiende Leerde ik akoestische gitaar spelen nadat mijn moeder een telefoonnummer had genoteerd van zo’n briefje bij de AH. Werd op de middelbare school gevraagd als bassist, want “jij kan toch gitaar spelen?” Speelde als bassist 35 jaar in bands. Vond opnemen en mixen van een band vaak net zo leuk als er in spelen. Leerde contrabas spelen in een eigenwijs akoestisch trio. Begon in 2019 mijn eigen muziekstudio. Vroeg Casper  januari 2022 om samen liedjes te gaan schrijven, opnemen en produceren. Ik woon in een fijn huis in Voorhout en ben daar gelukkig met Carin en hond Bess.

Hi, ik ben Casper

Ik kom uit een muzikaal nest; mijn vader speelde piano en mijn moeder groeide op in een gezin vol meerstemmige zang. Ik Leerde saxofoon spelen vanwege de saxsolo in ‘I save the day’ van Roberto Jacketti & the Scooters (1984). Speelde bij de Harmonie. Schnabbelde mee met de band van mijn vader. Straalde op de planken van het jeugdtheater. Verknalde de vooropleiding Schoolmuziek op het conservatorium. Avonturierde met een akoestisch en mobiel, theatraal onzintrio. Improviseerde op relaxte lounge beats op fancy feestjes. Zocht naar toekomstige Christmas classics. Begon begin 2022 met Placktoon, een idee van Freerk. Ik ben geboren en getogen in Gouda (1976). Ik word omringd door allemaal heel erg mooie en lieve mensen (en hond Seppe).