Ga naar de inhoud

Wat je weten wou

Vooruitlopend op hun eerste album ‘Beweegredenen’ brengt Plancktoon de komende tijd alvast een aantal tracks uit als singles. De derde en laatste van deze singles is Wat je weten wou en komt uit op vrijdag 24 mei.

Een vaag, langs scherend geluid, ergens van boven. Dat is het mysterieuze begin van ‘Wat je weten wou’. En het liedje blijft mysterieus.  Alles komt van boven, of alles komt van binnen en ergens weet je het allemaal al. Een geheimzinnige tekst, maar geen zweverig liedje. Aardse groove, fijn afgemeten gitaarpartijtjes en uiteindelijk een refrein dat onverwacht een andere kant op gaat. De song slokt je op, neemt je mee, maar laat je ook zachtjes weer landen. Met beide benen op de grond.

Album ‘Beweegredenen’
‘Beweegredenen’ komt uit op vrijdag 7 juni. De acht liedjes op het album raken verschillende thema’s. Van maatschappijkritiek tot gevoelens als machteloosheid, hoop, verlangen, liefde en spijt. Een volwassen album in veel opzichten, maar nog steeds even speels, springerig en vol van ‘ear-candy’ als eerder werk van het duo. In 2022 debuteerden Freerk van Oudheusden en Casper Berhout met een EP van 4 liedjes. Daarop volgde nog eens 10 singles. En nu is het dan tijd voor hun eerste album.