Ga naar de inhoud

Van studioproject tot live act

  • Nieuws

Een kleine stap voor de mensheid, maar een gigantische sprong voor Plancktoon: hun allereerste liveshow. Aanstaande donderdag 12 oktober treedt het duo voor het eerst live op in het Humanistisch Café Rotterdam. Ondersteund door een drummer en gitarist maakt de Nederpopformatie hiermee de stap van studioproject naar live act.

Als singer-songwriters- en producersduo maakten Freerk van Oudheusden en Casper Berkhout al jarenlang samen muziek, maar altijd incidenteel. In januari 2022 besloten zij regelmatiger samen te werken onder de naam Plancktoon. Op 1 juli 2022 verscheen hun debuut-EP ‘Roze op blauw’. En sindsdien verschenen er nog eens 8 singles. Tot nu toe een bescheiden studioproject dat toch niet onopgemerkt is gebleven. Zo draaide Frits Spits de single ‘Het zoete moet’ in het veelbeluisterde NPO radio 1 programma De Taalstaat.

En nu gaat Plancktoon dus voor het eerst optreden voor live publiek. “We hadden een doel voor dit jaar: ons eerste liveshow doen. En dat is gelukt!”, aldus Plancktoon-initiatiefnemer Freerk van Oudheusden. “De afgelopen maanden hebben we hard gerepeteerd met drummer Lennert Goemans (bekend van o.a. Smelly Kitchen) en gitarist Roger Verbeek (bekend van o.a. Yellofox)”. Zanger en tekstdichter Casper Berkhout vult aan: “Het is een feestje om onze liedjes live te spelen en op een heel nieuwe manier tot leven te horen en zien komen”.