Ga naar de inhoud

‘Roze op blauw’ heeft iets eigens

  • Nieuws

Op vrijdag 1 juli komt ‘Roze op blauw’ uit, de eerste EP van Plancktoon. Met deze vier liedjes zet Plancktoon meteen de toon: strak geproduceerd, melodieën die blijven hangen en geloofwaardige teksten. En dat alles overduidelijk gemaakt met veel lol en liefde voor muziek.

Plancktoon is Nederlandstalige popmuziek van Freerk van Oudheusden en Casper Berkhout. Roze op blauw is hun eerste EP met vier liedjes. Het geluid van Plancktoon is eigentijds en doet aan van alles denken, maar heeft onmiskenbaar iets eigens. Clichés worden knap vermeden, of juist smaakvol omarmd.

Het singer-songwriters- en producersduo maakte al jarenlang samen muziek, maar altijd incidenteel. In januari 2022 besloten zij regelmatiger samen te werken. De keuze voor Nederlandstalig was snel gemaakt. Casper: “Schrijven in een andere taal heeft eigenlijk best veel belemmeringen. In het Nederlands is het zoveel makkelijker om je uit te drukken, de nuances op te zoeken en clichés te vermijden óf juist te gebruiken. Als je zingt, bekt Nederlands niet altijd even lekker, maar het is dan wel weer een leuke uitdaging om dat toch makkelijk te laten klinken.”

Gaan we meer van Plancktoon horen? Daar lijkt het wel op. Het duo werkt aan een single en komt in het najaar met hun tweede EP. Freerk: “Natuurlijk dromen we ervan dat onze liedjes door zoveel mogelijk mensen worden beluisterd en gezongen. Het lijkt ons ook fantastisch om met heel veel verschillende artiesten en producers samen te werken en daarmee onszelf telkens opnieuw uit te vinden.”

Roze op blauw’ is te beluisteren via de bekende streamingdiensten.