Ga naar de inhoud

Plancktoon blijft in beweging

Op vrijdag 7 juni komt Beweegredenen uit. Het eerste volwaardige album van Plancktoon. Een verzameling volwassen liedjes. Maar nog steeds even speels, springerig en vol van ‘ear-candy’ als eerder werk van het nederpop duo. Afgelopen tijd kwamen er al drie singles van het album uit. Maar nu zijn alle acht nummers van het album te horen.

Bewegen met een reden? Redenen om te bewegen? Of misschien met ‘rede’ bewegen? De makers laten in het midden wat zij precies met de titel bedoelen. Het album raakt in elk geval verschillende thema’s die mensen doen bewegen. Van maatschappijkritiek tot gevoelens van hoop, verlangen, liefde en spijt. Universele thema’s, vanuit doorleefde invalshoeken opgeschreven en bezongen. Een mooie combinatie met de frisse, geïnspireerde muzikale keuzes.

Van studioproject naar live act
In 2022 debuteerden Freerk van Oudheusden en Casper Berhout met Roze op blauw, een EP van 4 liedjes. Daarop volgde nog eens 13 singles. En nu verschijnt hun eerste album. Maar zit nog veel meer in de pijplijn. Plancktoon blijft in beweging, met reden.

Sinds het najaar van 2023 treedt Plancktoon live op, samen met drummer Lennert Goemans en gitarist Marius van Dolder. Hiermee maakte Plancktoon de stap van tweepersoons studioproject naar viermans live act. Een echte band dus, waarmee een extra dimensie wordt toegevoegd aan de liedjes, die live nog levendiger, voller en rijker klinken. Tijdens liveoptredens worden de liedjes zo nu en dan afgewisseld met muzikale intermezzo’s van gesproken woord. Waarmee de formatie iets theatraals toevoegt aan hun act.