Ga naar de inhoud

Een liedje recht uit het hart

  • Nieuws

23 augustus 2023 | Persbericht

In ‘Pak mijn hand’ legt Plancktoon perfect bloot hoe je iemand van dichtbij kunt zien worstelen met het leven. En hoe graag je die persoon wil helpen. Toch ook weer een echt Plancktoon-liedje, vol energie, afwisseling, ear candy en hardnekkige oorwurmpjes. Vanaf vrijdag 1 september te horen via de bekende streamingdiensten.

Kort na hun zomer-single ‘Nooit meer onder’ brengt het Nederlandstalige popduo alweer deze volgende single uit. “Het liedje rolde uit onze vingers”, aldus liedjesmaker Freerk van Oudheusden “en we wisten meteen dat we dit wilden uitbrengen”.
“Dit liedje komt recht uit ons hart”, vult zanger Casper Berkhout aan, “Ik denk dat iedereen wel mensen kent die het zwaar en moeilijk hebben met het leven. Het greep me dan ook onverwacht een beetje bij de keel tijdens het opnemen”.

Ondertussen bereidt Plancktoon zich voor op de eerste live shows vanaf komend najaar. Hiervoor werkt het duo samen met een drummer en een gitarist. “We nemen onze tijd, maar dan zijn we straks ook wel helemaal klaar voor het volgende festivalseizoen”, aldus Van Oudheusden. “We zijn hier om te blijven!”.

Pak mijn hand is te beluisteren via de bekende streamingdiensten.